U harmoniji sa prirodom. Za zdravlje i vitalnost.

imunitet i jačanje imuniteta
Eterična Ulja Za Jačanje Imuniteta Protiv Infekcija
Savet

Eterična Ulja Za Jačanje Imuniteta Protiv Infekcija

Zimsko vreme je

I podložniji smo dobijanju virusne infekcije, zbog oslabljenog imuniteta, neredovne ishrane, stresa, iscrpljenosti, ali i dužeg boravka u zatvorenom prostoru i češćeg kontakta sa osobama koje su već nešto „pokupile“. Borba protiv virusnih infekcija zahteva primenu preventivnih mera kao i jačanje imuniteta. Saznajte kako malim, ali u isto vreme značajnim promenama u svakodnevnim navikama možemo sprečiti ili ublažiti virusne infekcije.

Perite ruke i smanjite mogućnost za dobijanje virusne ili bakterijske infekcije

Osnovna stvar koju bi trebalo preduzeti u borbi protiv virusnih ili bakterijskih infekcija jeste sprečavanje kontaminacije na mestu kontakta tako što ćemo voditi računa o higijeni ruku. Viruse i bakterije najčešće prenosimo rukovanjem, dodirivanjem brava, kolica za kupovinu ili u javnim toaletima. Perite ruke, nosite sa sobom malu bocu tečnog sapuna u koji ste dodali 20-30 kapi nekog etarskog ulja, zbog bolje efikasnosti.

Možete napraviti i mali sprej za dezinfekciju. U 100ml vode dodajte 20-30 kapi etarskog ulja, npr. 10 kapi etarskog ulja eukaliptusa, 10 kapi etarskog ulja čajnog drveta i 5 kapi ulja od mente, a zatim dodajte kašiku glicerina. Bočicu pre upotrebe dobro promućkajte i prsnite po rukama kada izađete iz javnog prevoza ili WC-a, a možete da prsnete i po predmetima.

Etarska ulja u borbi protiv infekcija

Ako se neko razboli, zaista je neophodno da bude u kući 5-7 dana, ne samo za njegovo dobro, već i da ne bi širio infekciju dalje. Ukoliko imate difuzer, uključite ga na 15 minuta četiri puta dnevno, da pročistite prostor. Eterična ulja možete koristiti i za čišćenje doma. U mašinu za veš dodajte 10 kapi sa deterdžentom, a u mašinu za sudove 5-6 kapi. Kada perete površine u kuhinji ili kupatilu, na litar vode stavite 10-12 kapi etarskog ulja limuna ili eukaliptusa.

Jačanje imuniteta

Jačanje imuniteta je važno za sprečavanje virusne infekcije. To se postiže kroz zdrav način života, uključujući ishranu bogatu vitaminima i mineralima, redovno vežbanje, dovoljno sna i smanjenje stresa.

Mislite na svoj imunitet i zato se potrudite da se zdravo hranite, nađite vreme za šetnju i fizičku aktivnost. Možete svaki dan na stopala naneti 3-4 kapi ulja „Eterra“ Četiri lopova sa moringom ulje, dva puta dnevno. Mešavina etarskih ulja karanfilića, cimeta, limuna, eukaliptusa, ruzmarina u ulju moringe je moćna kombinacija koja deluje kao antiseptik, a istovremeno može da bude i odlična podrška vašem imunom sistemu.

Priuštite sebi i okrepljujuću kupku, dodajte u kašiku po 6 kapi eteričnog ulja čajnog drveta, limuna i lavande i to stavite u pola čaše vaše uobičajene kupke ili šampona i uživajte u kadi 15 minuta. Kupke su idealne za detoksikaciju, u toploj vodi se otvaraju pore na koži i etarska ulja brže ulaze u cirkulaciju i poboljšavaju je. Kroz pore se izbacuju toksini, a sekundarni efekat je što se opustite, zaboravite na stres i kompletno obnovite.

Biljni čajevi su još jedan efikasan način da se ojača imunitet. Čajevi od kamilice, đumbira, nane i ehinacee su poznati po svojim blagotvornim dejstvima na imunološki sistem. Đumbir, na primer, ima antiinflamatorna svojstva i može pomoći u borbi protiv virusnih infekcija.

Važno je napomenuti da nijedan proizvod ili metod ne može potpuno garantovati zaštitu od virusa, ali kombinacija zdravih navika, uključujući uravnoteženu ishranu, redovno vežbanje, dovoljno sna i korišćenje eteričnih ulja i biljnih čajeva, može ojačati Vaš imunološki sistem i pomoći Vam da ostanete zdravi. Pre upotrebe eteričnih ulja i biljnih čajeva, uvek se konsultujte sa stručnjakom ili lekarom kako biste bili sigurni da su odgovarajući za Vaše zdravlje.

Zima, zima e pa šta je… sećate se te pesmice? Uz etarska ulja svet može biti lepše mesto. Uživajte u zimskim praznicima, i želimo Vam dobro zdravlje uvek, a mi smo tu da Vas podržimo. Vaša „Eterra“

Može vam se svideti

Da ne pitamo od čega i od koga… ima puno okidača.Direktno je povezana sa vazokonstrikcijom
I podložniji smo raznim virusnim infekcijama, zbog oslabljenog imuniteta, neredovne ishrane, stresa, iscrpljenosti, ali i
Da ne pitamo od čega i od koga… ima puno okidača.Direktno je povezana sa vazokonstrikcijom
I podložniji smo raznim virusnim infekcijama, zbog oslabljenog imuniteta, neredovne ishrane, stresa, iscrpljenosti, ali i