fbpx

Šta sve možete učiniti da se zaštitite od infekcija?

Zimsko vreme je, i podložniji smo raznim virusnim infekcijama, zbog oslabljenog imuniteta, neredovne ishrane, stresa, iscrpljenosti, ali i više boravka u zatvorenom prostoru i češćeg kontakta sa osobama koje su već nešto „pokupile“. Malim promenama u svakodnevnim navikama možemo sprečiti ili ublažiti infekcije.

Osnovno je sprečiti kontaminaciju na mestu kontakta, vodimo računa o higijeni ruku. Rukovanjem, dodirivanjem brava , kolica za kupovinu ili u javnim toaletima najčešće preuzmemo bakterije. Perite ruke, nosite sa sobom malu bocu tečnog sapuna u koji ste dodali 20-30 kapi nekog etarskog ulja, zbog bolje efikasnosti. Možete napraviti i mali sprej za dezinfekciju, u 100ml vode dodajte 20-30 kapi etarskog ulja, napr. 10 kapi e.u. eukaliptusa, 10 kapi e.u. čajnog drveta i 5 kapi eu. Mente, i dodajte kašiku glicerina. Bočicu pre upotrebe dobro promućkajte i prsnite po rukama kada izađete iz javnog prevoza ili WC-a, a možete da prsnete i po predmetima.

Ako se neko razboli, zaista je neophodno da bude u kući 5-7 dana, zbog njegovog dobra a i da ne bi širio infekciju okolo. Ukoliko imate difuzer, uključite ga na 15 minuta četiri puta dnevno, da pročistite prostor. Etarska ulja možete koristiti i kod čišćenja doma. U mašinu za veš dodajte 10 kapi sa deterdžentom a u mašinu za sudove 5-6 kapi. Kada perete površine u kuhinji ili kupatilu, na litar vode stavite 10-12 kapi etarskog ulja limuna ili eukaliptusa.

Mislite na svoj imunitet, potrudite se da se zdravo hranite ( izbegavajte šećera i prerađenu hranu), nađete vreme za šetnju i fizičku aktivnost. Možete svaki dan da na stopala nanesete 3-4 kapi „Eterra“ ulje četiri lopova sa moringom, dva puta dnevno. Mešavina etarskih ulja karanfilića, cimeta, limuna, eukaliptusa, ruzmarina u ulju moringe je moćna kombinacija koja deluje kao antiseptik a istovremeno može da bude i odlična podrška vašem imunom sistemu. Priuštite sebi i okrepljujuću kupku, dodajte u kašiku ulja po 6 kapi eu. Čajnog drveta, Limuna i Lavande i to stavite u pola čaše vaše uobičajene kupke ili šampona i uživajte u kadi 15 minuta. Kupke su idealne za detoksikaciju, u toploj vodi se pore na koži otvore i etarska ulja brže ulaze u cirkulaciju, poboljšavaju je, kroz pore se izbacuju toksini, a sekundarni efekat je što se opustite, zaboravite na stres i kompletno obnovite.

Zima , zima e pa šta je… sećate se te pesmice? Uz etarska ulja svet može biti lepše mesto. Uživajte u zimskim praznicima, i želimo vam dobro zdravlje uvek, i tu smo da vas podržimo. Vaša „Eterra“

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Temu

Povezani Postovi

Glavobolja

Boli glava! Da ne pitamo od čega i od koga… ima puno okidača.Direktno je povezana sa vazokonstrikcijom krvnih sudova glave, posle koje sledi vazodilatacija koja

Hello Eterra!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!